Sałatka z awokado paluszki krabowe majonez cytrynowy
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek ugniataj awokado widelcem (możesz jednak po prostu drobno posiekać), włóż na talerz i wlej sok z połowy cytryny. Pozostaw na dziesięć minut. Teraz drobno posiekaj seler i paluszki krabowe, włóż do awokado, wymieszaj. Dopraw pieprzem i majonezem. I wkładamy do lodówki na około trzydzieści minut. Taką sałatkę najlepiej przygotować tuż przed obiadem lub kolacją. Ponadto wszystkie składniki można zmielić w kombajnie, zamieniając w jednorodną zawiesinę. Następnie mogą doprawić tartaletki, pomidory.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g