Sałatka z kiszonej kapusty i kalmarów

pikantna sałatka, która zachwyci Ciebie i twoją rodzinę!
kleszczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 24 % 4 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

Uwielbiam pikantną sałatkę z kiszonej kapusty i kalmarów ze względu na jej piękno – okazuje się bardzo jasna i elegancka. I oczywiście to jedzenie jest bardzo smaczne i zdrowe. Ta sałatka jest bardzo bogata w witaminy. Przyda się również tym, którzy podążają za swoją figurą, ponieważ jest niskokaloryczny.

przepis na sałatkę z kałamarnicy w puszkach jest bardzo prosty i nawet najbardziej niedoświadczony kucharz będzie w stanie go przygotować.
pokrój kalmary w paski.
obierz cebulę, umyj, pokrój w półpierścienie. Wyciśnij 2-3 łyżki soku z cytryny i włóż do niej półpierścienie cebuli na 20 minut.
pokrój marchewkę po koreańsku na mniejsze kawałki.
wyciśnij kiszoną kapustę. Odcedź marynatę z grzybów.
połącz wszystkie przygotowane składniki i delikatnie wymieszaj, dopraw olejem kukurydzianym. Pozostaw sałatkę na zimno na 30 minut. Posyp posiekanymi ziołami na wierzchu i podawaj.
jeśli ktoś lubi więcej ostrzy, polecam dodać tutaj kilka ząbków czosnku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Grzyby miodowe - 20   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Rafinowany olej kukurydziany - 899   kcal/100g
  • Olej kukurydziany - 899   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy