sałatka tropikalna (żydowska)
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
przede wszystkim pokrój truskawki na pół i usuń skórkę z pomarańczy i podziel na plasterki. Włóż owoce do miski i dodaj miąższ liczi. Dodajemy również obrane i podzielone na plasterki mandarynki. Następnie napełnij naszą sałatkę białym wytrawnym winem i dodaj cukier do smaku. Ostrożnie wymieszaj sałatkę i pozostaw w lodówce na 30 minut. Następnie podajemy do stołu. Można również dodać inne owoce, takie jak kiwi, jabłka, gruszki i banany. Oto nasza sałatka i jest gotowa, jak zauważyłeś, jest bardzo prosta w przygotowaniu. Spróbuj zrobić tę niesamowitą sałatkę, a na pewno ci się spodoba. Smacznego, przyjaciele!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Liczi - 66 kcal/100g