skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować naleśniki z grzybami w sosie holenderskim, najpierw przygotujemy naleśniki według tego przepisu http://1000.menu/cooking / 3417-bliny-s-vetchinoi-i-syrom lub według ulubionego przepisu, a także przygotuj sos holenderski http://1000.menu/cooking/4708-sous-gollandskii. Czy sos i naleśniki są gotowe? Teraz zajmijmy się nadzieniem.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 3:
Na patelni roztop masło i smaż cebulę do miękkości. Pieczarki i boczniaki kroimy na małe plasterki i dodajemy do smażonej cebuli. Smażyć do miękkości z grzybem, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 4:
Na samym końcu dodaj drobno posiekany ząbek czosnku (niekoniecznie) i drobno posiekany koperek lub inne warzywa.
Krok 5:
Na gotowym naleśniku rozłóż 1-2 łyżki. l nadzienia i zwiń w rolkę.
Krok 6:
Smażyć gotowe naleśniki z obu stron na złoty kolor.
Krok 7:
Rozłóż naleśniki z grzybami na talerzu, polej sosem holenderskim i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g