kawior z bakłażana na patelni

szybka i smaczna przekąska z bakłażana na obiad lub ucztę. Kawior z bakłażana na patelni to szybki i smaczny preparat na zimę lub świeża przekąska z warzyw na obiad. Smażony bakłażan zawsze idzie na & quot; hurra & quot; w każdej uczcie, a w połączeniu z papryką i pomidorami - to po prostu bomba!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 46 % 6 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby ugotować kawior z bakłażana na patelni, potrzebujesz bakłażana i warzyw towarzyszących smakowi: pomidorów, papryki, cebuli, czosnku, możesz dodać zioła i dowolne przyprawy, sól, cukier, olej słonecznikowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć, oczyścić te, które są obrane, wysuszyć i posiekać. Pokrój bakłażana w drobną kostkę, skórkę z bakłażana można również usunąć całkowicie lub częściowo - Zwykle czyszczę paskami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój słodką paprykę w paski lub kostki, kolor papryki nie ma znaczenia-może być zielony, czerwony i pomarańczowy, jak w tym przypadku. Po prostu z różnymi kolorami papryki otrzymasz przedmiot o innym wyglądzie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidory na pół lub mniejsze, jeśli masz duże pomidory, włóż do blendera lub pojemnika rozdrabniacza, przewiń do stanu puree - jeśli chcesz, pozostaw częściowo małe kawałki, aby Tekstura pomidorów w obrabianym przedmiocie była widoczna.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej olej słonecznikowy na patelnię, podgrzej go i dodaj losowo posiekaną cebulę, a następnie do przezroczystości, aby cały aromat cebuli został przeniesiony na olej. Nie musisz smażyć, aż cebula będzie chrupiąca-smażona cebula jest bardzo rakotwórcza, więc bez względu na to, jak bardzo lubisz tosty, lepiej zatrzymać się na czas. Chociaż wybór należy zawsze do ciebie!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj kostki bakłażana na patelnię, ciągle mieszając, Kontynuuj lekkie smażenie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Więc złóż całą porcję przygotowanych bakłażanów i lekko usmaż.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie wyślij posiekaną paprykę na patelnię, wymieszaj, krótko Duś wszystko razem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz wyślij pokruszone pomidory na patelnię, gotuj wszystko razem, aż będzie gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na samym końcu smażenia dodaj posiekany czosnek, przyprawy, sól i cukier. Posmakuj kawioru, dodaj sól lub cukier do smaku. Możesz podać kawior natychmiast na stole lub możesz go ułożyć w sterylnych słoikach i przekręcić gotowanymi pokrywkami, pozostawić obrabiany przedmiot na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy