skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować kawior z bakłażana na patelni, potrzebujesz bakłażana i warzyw towarzyszących smakowi: pomidorów, papryki, cebuli, czosnku, możesz dodać zioła i dowolne przyprawy, sól, cukier, olej słonecznikowy.
Krok 2:
Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć, oczyścić te, które są obrane, wysuszyć i posiekać. Pokrój bakłażana w drobną kostkę, skórkę z bakłażana można również usunąć całkowicie lub częściowo - Zwykle czyszczę paskami.
Krok 3:
Pokrój słodką paprykę w paski lub kostki, kolor papryki nie ma znaczenia-może być zielony, czerwony i pomarańczowy, jak w tym przypadku. Po prostu z różnymi kolorami papryki otrzymasz przedmiot o innym wyglądzie.
Krok 4:
Pokrój pomidory na pół lub mniejsze, jeśli masz duże pomidory, włóż do blendera lub pojemnika rozdrabniacza, przewiń do stanu puree - jeśli chcesz, pozostaw częściowo małe kawałki, aby Tekstura pomidorów w obrabianym przedmiocie była widoczna.
Krok 5:
Wlej olej słonecznikowy na patelnię, podgrzej go i dodaj losowo posiekaną cebulę, a następnie do przezroczystości, aby cały aromat cebuli został przeniesiony na olej. Nie musisz smażyć, aż cebula będzie chrupiąca-smażona cebula jest bardzo rakotwórcza, więc bez względu na to, jak bardzo lubisz tosty, lepiej zatrzymać się na czas. Chociaż wybór należy zawsze do ciebie!
Krok 6:
Dodaj kostki bakłażana na patelnię, ciągle mieszając, Kontynuuj lekkie smażenie.
Krok 7:
Więc złóż całą porcję przygotowanych bakłażanów i lekko usmaż.
Krok 8:
Następnie wyślij posiekaną paprykę na patelnię, wymieszaj, krótko Duś wszystko razem.
Krok 9:
Teraz wyślij pokruszone pomidory na patelnię, gotuj wszystko razem, aż będzie gotowe.
Krok 10:
Na samym końcu smażenia dodaj posiekany czosnek, przyprawy, sól i cukier. Posmakuj kawioru, dodaj sól lub cukier do smaku. Możesz podać kawior natychmiast na stole lub możesz go ułożyć w sterylnych słoikach i przekręcić gotowanymi pokrywkami, pozostawić obrabiany przedmiot na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g