serca z kurczaka w powolnej kuchence w śmietanie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze myjemy serca z kurczaka i oczyszczamy je z filmu.
2. W powolnej kuchence ustawiamy tryb "smażenia", wlewamy olej słonecznikowy do miski i smażymy posiekaną cebulę, aż będzie przezroczysta.
3. Dodaj do nich serca, a także smaż trochę.
4. Wlej śmietanę i wodę, dopraw przyprawami i solą (jeśli chcesz zagęścić sos, dodaj 1 łyżkę. łyżka mąki).
5. Przygotowujemy serca w powolnej kuchence w trybie "duszenia", około 1-1, 20 godziny.
6. Podawaj z dodatkami i ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g