pierogi w doniczkach z wątróbką
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w półpierścienie, marchewki w paski.
2. Umieść warzywa na patelni, smaż przez 3-4 minuty na oleju roślinnym, a następnie sól.
3. Umyj wątrobę, włóż do warzyw, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
4. Dodaj keczup i śmietanę, a także wlej gorącą wodę (bulion), wymieszaj. Dusić, aż wątroba będzie całkowicie ugotowana.
5. Przygotuj garnki, włóż do nich część sosu wątrobowego i równą porcję pierogów.
6. Rozłóż pozostały sos i przykryj garnki pokrywkami.
7. Piecz pierogi w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
podawaj, jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g