gulasz z mrożonych warzyw z kiełbaskami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój kiełbaski na krążki.
2. Rozgrzej olej na dużej patelni. Smaż kiełbaski na oleju przez 1-2 minuty z obu stron, aż będą złote.
3. Dodaj mieszankę Meksykańską na patelnię i krótko podsmaż warzywa.
4. Dodaj ryż, wodę (powinna przykryć z niewielkim marginesem zawartość patelni), koncentrat pomidorowy, przyprawy i ocet, wymieszaj, przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 20 minut. Od czasu do czasu mieszaj, aby ryż nie przykleił się do dna.
gulasz z mrożonych warzyw z kiełbaskami na obiad jest gotowy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Meksykańska mieszanka mrożona - 72 kcal/100g