serca z kurczaka w sosie serowym

delikatne, aromatyczne i niesamowicie pyszne serca z kurczaka! Istnieje wiele przepisów na robienie serc z kurczaka. I chcę zaoferować tak prostą i dość interesującą opcję ich przygotowania - w sosie serowo-czosnkowym. Zgodnie z tym przepisem serca z kurczaka są bardzo delikatne, soczyste i niesamowicie smaczne! A jaki zapach!! Pamiętaj, aby spróbować ugotować ten podroby zgodnie z tym przepisem! Smak jest po prostu niesamowity!)
Aliska fireAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 13 g
tłuszcze 48 % 15 g
węglowodany 10 % 3 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj serca, odetnij nadmiar tłuszczu i naczyń.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż serca z kurczaka na patelni, dopraw solą i pieprzem. Smażyć na dużym ogniu, intensywnie mieszając przez 2-3 minuty. Następnie zmniejsz ogień i pozostaw serca do duszenia we własnym soku przez około 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podsmaż cebulę na osobnej patelni na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj i osusz warzywa, drobno posiekaj. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Zetrzyj ser topiony na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj smażoną cebulę do serc z kurczaka, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie dodaj śmietanę i ser na patelnię, wymieszaj. Ser się stopi, a sos stanie się jednorodny.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz dodaj skrobię, czosnek i zioła, wymieszaj i wlej pół szklanki wody.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Doprowadzić sos do wrzenia, w razie potrzeby doprawić solą. W razie potrzeby możesz również dodać kilka ulubionych przypraw. Jeśli sos wydaje się zbyt płynny, dodaj trochę skrobi, a jeśli wydaje się gęsty, dodaj trochę wody. Ale nie dodawaj zbyt dużo wody, bo SOS straci swój wyśmienity smak!

podawaj serca z kurczaka w sosie serowym na gorąco z dowolnymi dodatkami.
dzisiaj miałem makaron do dekoracji. Tak pyszne! A jeszcze smaczniejszy będzie z gotowanym ryżem!)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy