skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Umyj serca, odetnij nadmiar tłuszczu i naczyń.
Krok 3:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Krok 4:
Ułóż serca z kurczaka na patelni, dopraw solą i pieprzem. Smażyć na dużym ogniu, intensywnie mieszając przez 2-3 minuty. Następnie zmniejsz ogień i pozostaw serca do duszenia we własnym soku przez około 15 minut.
Krok 5:
Podsmaż cebulę na osobnej patelni na złoty kolor.
Krok 6:
Umyj i osusz warzywa, drobno posiekaj. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Zetrzyj ser topiony na grubej tarce.
Krok 7:
Dodaj smażoną cebulę do serc z kurczaka, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8:
Następnie dodaj śmietanę i ser na patelnię, wymieszaj. Ser się stopi, a sos stanie się jednorodny.
Krok 9:
Teraz dodaj skrobię, czosnek i zioła, wymieszaj i wlej pół szklanki wody.
Krok 10:
Doprowadzić sos do wrzenia, w razie potrzeby doprawić solą. W razie potrzeby możesz również dodać kilka ulubionych przypraw. Jeśli sos wydaje się zbyt płynny, dodaj trochę skrobi, a jeśli wydaje się gęsty, dodaj trochę wody. Ale nie dodawaj zbyt dużo wody, bo SOS straci swój wyśmienity smak!
podawaj serca z kurczaka w sosie serowym na gorąco z dowolnymi dodatkami.
dzisiaj miałem makaron do dekoracji. Tak pyszne! A jeszcze smaczniejszy będzie z gotowanym ryżem!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g