papryka faszerowana w soku pomidorowym
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
w strąkach pieprzu odetnij wierzchołki wraz z łodygami, usuń łodygę z nasionami i spłucz zimną wodą.
mięso dwóch odmian(wołowina i wieprzowina) jest myte, krojone, przepuszczane przez maszynę do mięsa.
gotuj ryż do połowy ugotowany.
na maśle podsmaż cebulę, marchewkę.
wymieszaj mięso mielone, gotowany ryż, smażone warzywa, sól, pieprz do smaku, dodaj czosnek, zioła.
pomidory parzymy wrzącą wodą, wykonujemy nacięcie i usuwamy skórkę, przecieramy do masy puree.
faszeruj paprykę mielonym mięsem.
smażyć na oleju roślinnym, włożyć do rondla, zalać sokiem pomidorowym, posolić do smaku, dodać zioła, przyprawy i gotować na wolnym ogniu do miękkości przez 40 minut.
podawaj ze śmietaną lub kto lubi. Do miski wlewamy sos, w którym duszono paprykę i podajemy z papryką, kto chce.
mięso dwóch odmian(wołowina i wieprzowina) jest myte, krojone, przepuszczane przez maszynę do mięsa.
gotuj ryż do połowy ugotowany.
na maśle podsmaż cebulę, marchewkę.
wymieszaj mięso mielone, gotowany ryż, smażone warzywa, sól, pieprz do smaku, dodaj czosnek, zioła.
pomidory parzymy wrzącą wodą, wykonujemy nacięcie i usuwamy skórkę, przecieramy do masy puree.
faszeruj paprykę mielonym mięsem.
smażyć na oleju roślinnym, włożyć do rondla, zalać sokiem pomidorowym, posolić do smaku, dodać zioła, przyprawy i gotować na wolnym ogniu do miękkości przez 40 minut.
podawaj ze śmietaną lub kto lubi. Do miski wlewamy sos, w którym duszono paprykę i podajemy z papryką, kto chce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g