skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki
Krok 2:

Umyta kapusta, drobno posiekana.
Krok 3:

Marchewki obieramy i kroimy w małe kostki. W razie potrzeby możesz również pokroić marchewki w półpierścienie lub paski.
Krok 4:

Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.
Krok 5:

Pomidory można obrać i pokroić na małe kawałki. Możesz użyć nieobranych pomidorów – nie wpłynie to na smak.
Krok 6:

Po wymieszaniu wszystkich warzyw wkładamy je do pojemnika do duszenia o odpowiedniej wielkości i gotujemy przez około półtorej godziny.
Krok 7:

Pod koniec gotowania dodaj pieprz, cukier i sól.
Krok 8:

Napełnij przygotowane słoiki gotowymi warzywami, wlej ocet i zwiń pokrywki.
Krok 9:

Schłodzić kapustę z pomidorami do góry nogami, przykrytą ciepłym kocem.Po schłodzeniu zaleca się Przechowywanie w chłodnym miejscu.
Krok 10:

Piękny kęs pozwoli Ci cieszyć się pyszną sałatką przez całą zimę!
Krok 11:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
