ziemniaki pieczone w serze
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw obierz, wstępnie ugotowane ziemniaki, a następnie umyj je. Kroimy ziemniaki (można je pokroić według własnego uznania, wolę małe plasterki)i wkładamy do wstępnie nasmarowanej patelni. Po pokrojeniu ziemniaków dodaj sól i pieprz do smaku(możesz również dodać inne preparaty, dla amatora). Na ziemniaki kładziemy kilka plasterków masła i kładziemy na małym ogniu.
gdy nasze ziemniaki są średnio wysmażone, nakładamy na nie warstwę startego twardego sera (osobiście wolę ser "Kostroma") i pozostawiamy do upieczenia na złoty kolor.
oto nasze ziemniaki zapiekane z serem i gotowe. Jak zauważyłeś, jest dość prosty w przygotowaniu, nie wymaga prawie żadnych kosztów i jest obfitym i pysznym obiadem dla całej rodziny.
smacznego!
gdy nasze ziemniaki są średnio wysmażone, nakładamy na nie warstwę startego twardego sera (osobiście wolę ser "Kostroma") i pozostawiamy do upieczenia na złoty kolor.
oto nasze ziemniaki zapiekane z serem i gotowe. Jak zauważyłeś, jest dość prosty w przygotowaniu, nie wymaga prawie żadnych kosztów i jest obfitym i pysznym obiadem dla całej rodziny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g