131 kcal
8 hours
Pyszny smak i aromat, którego nie można zapomnieć! Chciałbym podzielić się z
159 kcal
10 hours
Zachwyć domowników! Przepis na pyszną zupę dla najbardziej ukochanych!
261 kcal
15 minutes
Całe mnóstwo witamin w jednym małym talerzu na stole! Witam, chcę podzielić się
53 kcal
50 minutes
Zupa holenderska doda wielu jasnych kolorów do Twoich szarych dni powszednich!
333 kcal
2 hours
Obfity deser lub przekąska, sen o słodyczach ! Popularny deser i bardzo smaczne
229 kcal
40 minutes
Spróbuj dietetycznej zupy mlecznej, a na pewno ją pokochasz! Xunya * ♫• autor
93 kcal
20 minutes
Pyszna, niezwykle sycąca i pożywna zupa z cebulą i serem! Annelly autor przepisu
107 kcal
40 minutes
Przyjemny smak i delikatny aromat specjalnie dla miłośników pikantnych! Annelly
70 kcal
1 hour
Świetny pomysł, który pomoże obficie nakarmić głodnych mężczyzn. Kolejny przepis
147 kcal
1 hour35 minutes
Ta sałatka witaminowa jest dobra nie tylko na Nowy Rok! Paluszki krabowe
85 kcal
25 minutes
Bardzo łatwa do zrobienia zupa pochodząca z Holandii! Spróbuj zrobić zupę
180 kcal
40 minutes
Delikatny smak prostych składników w jednej sałatce. Chcę ci doradzić lekką,
238 kcal
15 minutes
Gorące Niemieckie kanapki po prostu rozpływają się w ustach! Skład przepisu
209 kcal
1 hour40 minutes
Oryginalny przepis, który otwiera Cię na cały świat smaku! Zinaida autor
207 kcal
3 hours30 minutes
Zdrowa i smaczna wątroba jest dobra na obiad! KateriNNa autor przepisu
111 kcal
40 minutes
Prosty przepis na pyszne ziemniaki pod czapką serową! Przeczytałam ten przepis
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Mięso i produkty mięsne
- Mąka
- Z suszonych owoców
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Przyprawy suche
- Dania z olejem roślinnym
- Woda
- Kuchnia holenderska
- Przekąski zimne
- Przekąski mięsne
- Chłodzenie
- Z wieprzowiny
- Z podrobów
- Mąka gryczana
- Z rodzynek
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne
Kuchnia holenderska
Przekąski kuchni holenderskiej są reprezentowane przez różne rodzaje kanapek i kanapek, Jedzenie na szaszłykach. Chleb doprawia się szynką i glazurą, musztardą, keczupem, majonezem. Z sałatek popularne jest "Rosyjskie jajko", chociaż w Rosji o nim nie wiedzą. Na każdym rogu sprzedają patat-frytki pokrojone w duże plasterki. Wlać sosy sklepowe, czasem obficie posypać cebulą smażoną w oleju.
Ryby to osobny temat, jeśli chodzi o kuchnię holenderską. Śledzie są tu łapane od maja do lipca, jest festiwal śledzia. Marynują go tutaj w specjalny sposób – a także jedzą - na ulicach jako przekąskę, gryząc całą rybę lub posiekaną kanapkę, z cebulą lub po prostu plasterkiem białego miękiszu. Najdroższą rybą jest węgorz. Jest też dorsz.
Jeśli chodzi o gorące, warzywa są przygotowywane w postaci gulaszu. Duszone, gotowane na parze, czasem pieczone. Z mięsa-kiełbasy, sardele, kulki mięsne. Duszone są z warzywami, zwłaszcza z kapustą.
Jeśli zupa to groszek. Pierwsze dania są tu częściej konserwowane niż świeżo gotowane.
Od słodyczy i deserów-czekolady, karmelu, naleśników, frytek, takich jak pączki – wszystko jest kaloryczne i bardzo smaczne, z dużą ilością śmietany, masła i cukru pudru.
Obfitość serów jest dumą Holandii.