70 kcal
1 hour
Świetny pomysł, który pomoże obficie nakarmić głodnych mężczyzn. Kolejny przepis
159 kcal
10 hours
Zachwyć domowników! Przepis na pyszną zupę dla najbardziej ukochanych!
229 kcal
40 minutes
Spróbuj dietetycznej zupy mlecznej, a na pewno ją pokochasz! Xunya * ♫• autor
147 kcal
1 hour35 minutes
Ta sałatka witaminowa jest dobra nie tylko na Nowy Rok! Paluszki krabowe
85 kcal
25 minutes
Bardzo łatwa do zrobienia zupa pochodząca z Holandii! Spróbuj zrobić zupę
180 kcal
40 minutes
Delikatny smak prostych składników w jednej sałatce. Chcę ci doradzić lekką,
53 kcal
50 minutes
Zupa holenderska doda wielu jasnych kolorów do Twoich szarych dni powszednich!
238 kcal
15 minutes
Gorące Niemieckie kanapki po prostu rozpływają się w ustach! Skład przepisu
209 kcal
1 hour40 minutes
Oryginalny przepis, który otwiera Cię na cały świat smaku! Zinaida autor
261 kcal
15 minutes
Całe mnóstwo witamin w jednym małym talerzu na stole! Witam, chcę podzielić się
207 kcal
3 hours30 minutes
Zdrowa i smaczna wątroba jest dobra na obiad! KateriNNa autor przepisu
107 kcal
40 minutes
Przyjemny smak i delikatny aromat specjalnie dla miłośników pikantnych! Annelly
111 kcal
40 minutes
Prosty przepis na pyszne ziemniaki pod czapką serową! Przeczytałam ten przepis
93 kcal
20 minutes
Pyszna, niezwykle sycąca i pożywna zupa z cebulą i serem! Annelly autor przepisu
333 kcal
2 hours
Obfity deser lub przekąska, sen o słodyczach ! Popularny deser i bardzo smaczne
131 kcal
8 hours
Pyszny smak i aromat, którego nie można zapomnieć! Chciałbym podzielić się z
Powiązane i dodatkowe kategorie:
Kuchnia holenderska
Przekąski kuchni holenderskiej są reprezentowane przez różne rodzaje kanapek i kanapek, Jedzenie na szaszłykach. Chleb doprawia się szynką i glazurą, musztardą, keczupem, majonezem. Z sałatek popularne jest "Rosyjskie jajko", chociaż w Rosji o nim nie wiedzą. Na każdym rogu sprzedają patat-frytki pokrojone w duże plasterki. Wlać sosy sklepowe, czasem obficie posypać cebulą smażoną w oleju.
Ryby to osobny temat, jeśli chodzi o kuchnię holenderską. Śledzie są tu łapane od maja do lipca, jest festiwal śledzia. Marynują go tutaj w specjalny sposób – a także jedzą - na ulicach jako przekąskę, gryząc całą rybę lub posiekaną kanapkę, z cebulą lub po prostu plasterkiem białego miękiszu. Najdroższą rybą jest węgorz. Jest też dorsz.
Jeśli chodzi o gorące, warzywa są przygotowywane w postaci gulaszu. Duszone, gotowane na parze, czasem pieczone. Z mięsa-kiełbasy, sardele, kulki mięsne. Duszone są z warzywami, zwłaszcza z kapustą.
Jeśli zupa to groszek. Pierwsze dania są tu częściej konserwowane niż świeżo gotowane.
Od słodyczy i deserów-czekolady, karmelu, naleśników, frytek, takich jak pączki – wszystko jest kaloryczne i bardzo smaczne, z dużą ilością śmietany, masła i cukru pudru.
Obfitość serów jest dumą Holandii.