holenderska zupa cebulowa
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
chcę podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który kiedyś dała mi moja mama. Pokochasz go swoim niezapomnianym smakiem. Ten posiłek na długo zostanie zapamiętany przez twój żołądek.
przede wszystkim rozpuść oliwę i masło w rondlu z grubym dnem. Cebulę kroimy w krążki i wysyłamy na patelnię, posypujemy czarnym ziele angielskie i smażymy na złoty kolor. Następnie posyp mąką i smaż przez chwilę (około 2-3 minut). Następnie wlej część bulionu do rondla i dokładnie wymieszaj, aż nasza mieszanina zgęstnieje. Dodaj, mieszając, bulion i wytrawne białe wino, aż cebula wchłonie cały płyn. Następnie dodaj sól, pieprz i sos pomidorowy do smaku.
następnie rozgrzej piekarnik do 250 C. wyjmij krążki cebuli z zupy i ułóż je w czterech żaroodpornych miskach. Na wierzch kładziemy kawałek suszonego chleba i zalewamy zupą. Wlej ser na chleb. Następnie wysyłamy miski do piekarnika. Gdy tylko ser się rozpuści, natychmiast podawaj zupę na stole z resztkami bochenka. Zamiast piekarnika możesz użyć zwykłej kuchenki mikrofalowej(której używam). Oto nasza holenderska zupa cebulowa i gotowa.
smacznego!
przede wszystkim rozpuść oliwę i masło w rondlu z grubym dnem. Cebulę kroimy w krążki i wysyłamy na patelnię, posypujemy czarnym ziele angielskie i smażymy na złoty kolor. Następnie posyp mąką i smaż przez chwilę (około 2-3 minut). Następnie wlej część bulionu do rondla i dokładnie wymieszaj, aż nasza mieszanina zgęstnieje. Dodaj, mieszając, bulion i wytrawne białe wino, aż cebula wchłonie cały płyn. Następnie dodaj sól, pieprz i sos pomidorowy do smaku.
następnie rozgrzej piekarnik do 250 C. wyjmij krążki cebuli z zupy i ułóż je w czterech żaroodpornych miskach. Na wierzch kładziemy kawałek suszonego chleba i zalewamy zupą. Wlej ser na chleb. Następnie wysyłamy miski do piekarnika. Gdy tylko ser się rozpuści, natychmiast podawaj zupę na stole z resztkami bochenka. Zamiast piekarnika możesz użyć zwykłej kuchenki mikrofalowej(której używam). Oto nasza holenderska zupa cebulowa i gotowa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal / 100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g