możesz tylko nieznacznie podkreślić ogólny obraz smaku, dodając niewielką ich ilość, ale na pierwszym miejscu zawsze powinien być wyłącznie ser. Taka oryginalna uczta jest przygotowywana z twardych lub topionych serów. Najlepiej jest użyć kilku rodzajów tego produktu jednocześnie, aby danie było bardziej nasycone i satysfakcjonujące. Przepisy na zupy serowe oferują wiele opcji bulionu na bazę, a także różne kombinacje dodatkowych składników.
Pięć najszybszych przepisów:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
pyszna zupa serowa | 20 min | 28 | +95 |
klarowny bulion po florencku | 20 min | 43 | +33 |
holenderska zupa cebulowa | 20 min | 96 | +30 |
zupa serowa z grzankami i topionym serem | 20 min | 79 | +88 |
zupa piwna ze śmietaną | 25 min | 141 | +21 |
można je gotować na bulionie mięsnym lub drobiowym, z dodatkiem ziół, ziemniaków, fasoli, ryżu i marchwi. Istnieją bardzo nietypowe sposoby przygotowania tej zupy. Można do niego dodać mleko, śmietanę, śmietanę, a nawet ciemne lub jasne piwo. Ta ostatnia metoda nie wszystkim może się spodobać. Jednak prawdziwi smakosze uważają, że ten przepis jest szczególnie interesujący, ponieważ zawiera gorycz, która nadaje niezwykłą pikantność. Nawet początkujący może poradzić sobie z gotowaniem arcydzieła sera. Najważniejsze – ściśle przestrzegać instrukcji i przestrzegać proporcji.