skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Seler trzy na tarce.Pokrój cebulę.
Krok 3:
Smażyć na oleju.
Krok 4:
Dodaj mąkę.
Krok 5:
Rozcieńczyć częścią bulionu.Dusić około 10 minut.
Krok 6:
Wymieszaj śmietanę z żółtkiem.
Krok 7:
Rozcieńczyć śmietanę bulionem.
Krok 8:
Dodaj mieszankę z cebulą i selerem.Dodaj przyprawy i sok z cytryny.
Krok 9:
najpierw umyj korzeń selera i obierz cebulę. Następnie zetrzyj seler na grubej tarce i posiekaj cebulę, włóż wszystko na patelnię i smaż trochę na oleju. Następnie dodaj mąkę, dobrze wymieszaj i rozcieńczyć tę masę częścią bulionu mięsnego. 10 minut ugasić i usunąć z ognia. Następnie wymieszaj śmietanę i surowe żółtko, a następnie rozcieńcz pozostałym bulionem (powinien być zimny). Tutaj złóż mieszankę selera i cebuli z mąką i bulionem, który jest już gotowy i pokrusz ser na wierzchu, dodaj sól i sok z cytryny. Przepis jest podawany w oparciu o jedną porcję, więc nadal jest bardzo przydatny jako smaczne i zdrowe danie w pośpiechu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal / 100g
- Rosół - 15 kcal/100g