wątróbka wołowa duszona na mleku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj wątrobę, pokrój na talerze i zwiń w mące. Pokrój cebulę i marchewkę. Podsmaż warzywa, dodaj wątrobę, wymieszaj i przykryj. Dodaj mleko i wodę. Dusić 20 minut. sól, pieprz do smaku. Dodaj liść laurowy i suszoną natkę pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g