skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wydaje mi się, że całkiem naturalna może być próba zastąpienia papryki świeżą czerwoną papryką. Ostry czerwony i czarny pieprz-można również dodać do smaku kucharza i biorąc pod uwagę ostrość kapusty.
możliwe są również połówki wieprzowiny z wołowiną.
cóż, w głównych punktach wyciągnąłem wnioski.
teraz o samym gotowaniu. Tutaj wszystko jest arcydzieło proste. Wieprzowinę należy pokroić na kawałki i włożyć do rondla. Drobno posiekaj cebulę. Dodaj cebulę i zmiażdżony czosnek do mięsa. Wlej tam posiekany koperek i kminek. Dodaj wodę lub bulion i gotuj na wolnym ogniu. Dodaj kapustę, paprykę (lub 1 posiekaną słodką paprykę) i sól, gdy mięso jest w połowie gotowe. Pod pokrywką i na małym ogniu doprowadź do gotowości. Dodaj śmietanę i po zagotowaniu wyłącz.
nasz gulasz jest gotowy!
podawaj kapustę z mięsem ze śmietaną. Jeśli została.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g