leniwe gołąbki z ryżem w powolnej kuchence

proste i smaczne niedrogie danie obiadowe dla rodziny! Leniwe gołąbki w powolnej kuchence są tak smaczne, że chcesz je jeść jeszcze raz! Delikatne, pachnące-po prostu objadanie się!
larisa.begAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 33 % 8 g
144 kcal
IG: 38 / 50 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Kapustę myjemy, aby usunąć nadmiar kwasu, wrzucamy do durszlaka.
gdy woda spłynie, włóż kapustę do miski multicookera i gotuj na wolnym ogniu, używając programu "duszenie" przez 10-15 minut. Włóż do miski.

2. Ryż, wstępnie ugotowany, łączy się z kapustą.

3. Mięso myjemy, suszymy, kroimy na kawałki, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa wraz z obraną cebulą i czosnkiem. Powstałe mięso mielone rozprowadzamy na ryżu i kapuście. Dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj.

4. Formujemy gołąbki, zwilżając ręce wodą i wkładamy je do miski Multicooker nasmarowanej olejem roślinnym.

5. Przygotuj sos:
- smażyć mąkę na patelni na złoty kolor, ciągle mieszając;
- wlej śmietanę i bulion (wodę), wymieszaj;
- dodaj przyprawy i sól do powstałego sosu, gotuj, aż zgęstnieje.

6. Wlać sos do gołąbków i ustawić tryb "pieczenia", czas - 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, dostosuj czas do gotowości naczynia: ponieważ multicookery różnią się mocą i programowym "nadzieniem", czas może się nieznacznie różnić od wskazanego.

podawaj gotowe gołąbki na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy