skład / składniki
metoda gotowania
1. Kapustę myjemy, aby usunąć nadmiar kwasu, wrzucamy do durszlaka.
gdy woda spłynie, włóż kapustę do miski multicookera i gotuj na wolnym ogniu, używając programu "duszenie" przez 10-15 minut. Włóż do miski.
2. Ryż, wstępnie ugotowany, łączy się z kapustą.
3. Mięso myjemy, suszymy, kroimy na kawałki, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa wraz z obraną cebulą i czosnkiem. Powstałe mięso mielone rozprowadzamy na ryżu i kapuście. Dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
4. Formujemy gołąbki, zwilżając ręce wodą i wkładamy je do miski Multicooker nasmarowanej olejem roślinnym.
5. Przygotuj sos:
- smażyć mąkę na patelni na złoty kolor, ciągle mieszając;
- wlej śmietanę i bulion (wodę), wymieszaj;
- dodaj przyprawy i sól do powstałego sosu, gotuj, aż zgęstnieje.
6. Wlać sos do gołąbków i ustawić tryb "pieczenia", czas - 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, dostosuj czas do gotowości naczynia: ponieważ multicookery różnią się mocą i programowym "nadzieniem", czas może się nieznacznie różnić od wskazanego.
podawaj gotowe gołąbki na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g