ryba w soku pomidorowym w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój rybę na średnie kawałki, włóż do miski MV, włącz tryb "smażenia" przez 10 minut i smaż przez 5 minut.
Krok 2:
Sezam, sól, pieprz
Krok 3:
Pokrój cebulę na półpierścienie i wyślij do ryby.Smaż pozostałe 5 minut.
Krok 4:
Dopraw ulubioną przyprawą rybną, możesz też trochę suchej zieleni i liści laurowych.
Krok 5:
Następnie wlej sok pomidorowy-1-2 multistakany, tam też wysyłamy marchewki i dusimy w trybie "duszenie" 20-30 min.
Krok 6:
Danie jest gotowe! Idealnym dodatkiem dla mnie jest ryż. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g