ryba w soku pomidorowym w powolnej kuchence

ryba w pomidorach to bardzo smaczne i niezwykłe danie. Ryba w pomidorach to świetny przepis na łatwy i niedrogi posiłek. W tej metodzie gotowania zwykła smażona ryba jest marynowana w pomidorach i staje się niezwykle soczysta i krucha.
OlesyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 7 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 21 % 3 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój rybę na średnie kawałki, włóż do miski MV, włącz tryb "smażenia" przez 10 minut i smaż przez 5 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sezam, sól, pieprz

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę na półpierścienie i wyślij do ryby.Smaż pozostałe 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dopraw ulubioną przyprawą rybną, możesz też trochę suchej zieleni i liści laurowych.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wlej sok pomidorowy-1-2 multistakany, tam też wysyłamy marchewki i dusimy w trybie "duszenie" 20-30 min.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Danie jest gotowe! Idealnym dodatkiem dla mnie jest ryż. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy