skład / składniki
metoda gotowania
koperek ponownie dobrze spłucz kilka razy w wodzie. Następnie odcinamy wszystkie twarde części-łodygę, pozostawiając tylko miękkie gałązki.
przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, połóż suszony koperek na wierzchu. I włóż do piekarnika na 40C na 2 godziny. Następnie, jeśli koperek jeszcze nie wyschł, zwiększ temperaturę do 70 ° C. Pamiętaj, aby otworzyć skrzydło piekarnika. Okresowo sprawdzaj gotowość zieleni. Powinien być gotowy za 2 godziny, Czas zależy od piekarnika.
metoda suszenia kopru do kuchenki mikrofalowej.
połóż koperek na ręczniku papierowym na talerzu, przykryj drugim ręcznikiem i włóż do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty. W rezultacie wyciągniesz takie zielone "ciasto", które będzie suche i łatwo pęknie w dłoniach. Można go pokruszyć i wlać do suchych słoików do przechowywania. Przechowywać w szafce kuchennej w suchości i ciemności.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g