skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec rybę z ziemniakami w folii w piekarniku? Przygotuj jedzenie. I natychmiast włącz piekarnik do podgrzania o 180 stopni — wstępne przygotowanie będzie szybkie. Nie marynujemy ryb ani warzyw. Tylko sól i pieprz. Dzięki temu smak ryby będzie naturalny i naturalny. Weź dowolną rybę, mam filet z mintaja. Odpowiednie są również całe kawałki lub możesz samodzielnie pokroić je na filety.
Krok 2:
Obierz marchewki i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3:
Obierz ziemniaki, a także pokrój w cienkie koła.
Krok 4:
Złóż folię na dwie warstwy i lekko posmaruj olejem roślinnym.
Krok 5:
Ułóż warstwę ziemniaków, a na wierzchu warstwę marchewki. Sól i pieprz do smaku.
Krok 6:
Ułóż filety rybne na warzywach. Dopraw ją również solą i pieprzem do smaku.
Krok 7:
Polędwicę posmarować łyżką kwaśnej śmietany.
Krok 8:
Dobrze zawiń folię, aby sok nie wyciekł podczas gotowania. Umieść & quot;torby foliowe & quot; w naczyniu do pieczenia. Wyszły mi trzy porcje. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 90 minut. Skoncentruj się na piekarniku. Pięć minut przed gotowością otwórz folię i umieść formę pod samą górą, aby ziemniaki lekko się zarumieniły.
Krok 9:
Oto taka apetyczna ryba z ziemniakami.
Krok 10:
Możesz podawać każdą porcję osobno, w folii. Wystarczy złożyć krawędzie folii w formie talerza i posypać świeżymi ziołami.
Krok 11:
Ryba jest pachnąca i bardzo delikatna. Warzywa świetnie się z nią łączą.
Krok 12:
Smacznego!
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g