główne produkty
prawie każda ryba nadaje się do drugiego dania. Najczęściej używa się mintaja, dorsza, szczupaka, makreli, okonia. Nadzienie do pieczenia składa się z różowego łososia, pstrąga lub łososia. W przypadku ciast galaretowych gospodynie domowe zwykle biorą ryby w puszkach.
pięć najszybszych przepisów na dania z ryb i ziemniaków w piekarniku:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Tortino z borowikami anchois i ziemniakami | 30 min | 106 | +5 |
sandacz pieczony w piekarniku z ziemniakami | 30 min | 122 | +43 |
Karaś pieczony z ziemniakami w piekarniku z majonezem | 40 min | 97 | +19 |
filet z okonia morskiego pieczony w piekarniku | 40 min | 82 | +123 |
ryba pieczona w folii | 40 min | 151 | +23 |
ziemniaki kroi się w plasterki lub kostki. Można go również wstępnie ugotować lub zetrzeć. Często w skład potrawy wchodzą inne warzywa: cebula, papryka, marchew, pomidory. Dodatek miesza się z sosem śmietanowym lub majonezowym, przyprawami i aromatycznymi ziołami. Zapiekanki i gorące potrawy są często posypane tartym serem.
Jak gotować ryby z ziemniakami w piekarniku
przydatne wskazówki przydadzą się doświadczonym i początkującym kucharzom.
pięć niskokalorycznych przepisów na ziemniaki z rybą w piekarniku:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
ryba w folii z ziemniakami w piekarniku | 1 h 30 min | 42 | +118 |
dorsz w rękawie pieczony w piekarniku | 50 min | 58 | +30 |
zapiekanka ziemniaczana z mieloną rybą | 40 min | 67 | +33 |
Macrurus zapiekany z ziemniakami | 55 min | 76 | +1 |
okoń morski pieczony z ziemniakami w piekarniku w folii | 1 h 20 min | 76 | +42 |
rekomendacje:
- francuskie potrawy pieczone w formie są soczyste i delikatne. & nbsp;filety są obrane z kości i skóry, pokrojone na kawałki. Następnie rybę miesza się z solą i przyprawami. Ziemniaki i marchewki kroi się w plasterki, a cebulę w krążki. Produkty są na przemian układane w formie, smarowane każdą warstwą kwaśną śmietaną lub majonezem. Piecz smakołyk w temperaturze 180-200 ° C do miękkości.
- ciasto i nadzienie są przygotowywane do ciast z galaretką. Surowe ryby są mielone i smażone na patelni z cebulą. Konserwy miesza się z sosem, gotowanym jajkiem i dowolnymi warzywami. Połowę ciasta wlewa się do formy i nakłada na nią nadzienie. Produkty wlewa się pozostałym ciastem. Ciasto piecze się przez 20-30 minut w temperaturze 170-190 ° C.
- aby przygotować zapiekankę, żywność jest najpierw przepuszczana przez maszynkę do mięsa lub mielona blenderem. Do ciasta dodaje się surowe jajka, śmietanę, czasem twarożek. Smakołyk posypuje się serem i piecze do miękkości na średnim ogniu.
- wypieki z rybą i ziemniakami przygotowywane są z ciasta francuskiego, przaśnego lub drożdżowego. Ciasto można nadać okrągły, kwadratowy i wydłużony kształt. Ciasto dzieli się na 2 części i rozwałkowuje o grubości 5-7 mm.jedną warstwę układa się na blasze wyłożonej pergaminem. Kładzie się na nim ziemniaki, kawałki ryby i cebulę. Produkty posypuje się solą i pieprzem, a następnie przykrywa drugą warstwą. Ciasto piecze się około 40-50 min.
dania z ryb i ziemniaków dobrze komponują się z sosem ze śmietany lub sera.
gorący smakołyk można podać na lunch lub kolację, uzupełniając go świeżymi lub gotowanymi na parze warzywami.
przeczytaj artykuł jak gotować w piekarniku pysznie według niewłaściwych przepisów . Pomoże Ci to gotować w dowolnym piekarniku i zawsze uzyskać idealną jakość potraw!