Sum pieczony w folii w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Przygotuj składniki:
- posyp kawałki ryby papryką ze wszystkich stron, pozostaw na 10 minut;
- grzyby myjemy, kroimy na talerze;
- smażyć grzyby na oleju roślinnym przez 6-8 minut;
- umyj pomidory, pokrój w plasterki.
2. Przygotuj 2 kawałki folii. Na środku każdego z nich układamy smażone grzyby, na nich stek z sum. Następnie posolić naczynie do smaku, ułożyć plastry pomidorów i owinąć folią.
3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włóż bułki do żaroodpornej formy, piecz przez 40-45 minut.
pachnąca ryba jest gotowa! Ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sum - 126 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g