Sum pieczony w folii w piekarniku

Przygotuj zdrowy obiad dla siebie i rodziny! Ryba pieczona w folii to jedna z moich ulubionych potraw w mojej rodzinie. Dziś proponuję ugotować soumatkę marynowaną w papryce z dodatkiem pieczarek i pomidorów. Takie danie spokojnie jem po szóstej i wierzę, że nie zaszkodzi figurze!
kisik07Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 13 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 5 % 1 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 15 min

1. Przygotuj składniki:
- posyp kawałki ryby papryką ze wszystkich stron, pozostaw na 10 minut;
- grzyby myjemy, kroimy na talerze;
- smażyć grzyby na oleju roślinnym przez 6-8 minut;
- umyj pomidory, pokrój w plasterki.

2. Przygotuj 2 kawałki folii. Na środku każdego z nich układamy smażone grzyby, na nich stek z sum. Następnie posolić naczynie do smaku, ułożyć plastry pomidorów i owinąć folią.

3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włóż bułki do żaroodpornej formy, piecz przez 40-45 minut.

pachnąca ryba jest gotowa! Ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sum - 126   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy