Przed duszeniem należy go pokroić na duże kawałki, wstępnie usmażyć w mące na patelni. Do smażenia lepiej użyć ciasta lub
Wstępnie ugotuj sumatkę w słonej wodzie, ponieważ jej miąższ jest bardzo luźny i może "rozprzestrzeniać się" na patelni.
z jej miąższu robi się również kotlety i zapiekanki. Sum idealnie komponuje się z kalafiorem, papryką, cukinią, brokułami i marchewką.
82 kcal
9 hours50 minutes
Ryba pieczona razem z warzywami to uczta przy stole! Stek z sum z ziemniakami w
110 kcal
30 minutes
Pełna kolacja lub lunch w pół godziny-pyszne, satysfakcjonujące! Stek z sum w
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Naczynia kuchenne
- Drugie danie
- Ryby i owoce morza
- Warzywa
- Owoce jagody
- Rośliny strączkowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Z fasoli
- Sól
- Przyprawy suche
- Koperek
- Przepisy w folii
- Dania z olejem roślinnym
- W piekarniku
- Ryba z ziemniakami w piekarniku
- Stek
- Drugie z ryb
- Przepisy urodzinowe
- Przepisy na 8 marca
- Ryba w piekarniku
- Ryba z warzywami
- Sum ryba
- Warzywa w piekarniku
- Z marchwi
- Z ziemniaków
- Ze słodkiej papryki
- Z cebula
- Z cytryn
- Bez jajek
- Zbilansowana dieta
- Przepisy bezmleczne