skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec okonia morskiego z ziemniakami? Rozmrażamy tusze, jeśli nie masz szczęścia, aby kupić świeżego okonia morskiego i zaczniemy czyścić łuski. Tutaj nóż jest dobry i różne urządzenia. Używam Formy do pieczenia z folii aluminiowej, ale jeśli nie masz takiej formy. Możesz po prostu użyć folii.
Krok 2:
Wypatrosz wewnątrz ryby, nie zapominając o nieprzyjemnym czarnym filmie w środku. Po ich oczyszczeniu spłucz pod kranem.
Krok 3:
Po osuszeniu ryby serwetką lub ręcznikiem posłuchajmy rad znanych kucharzy i wykonajmy cięcia ostrym nożem. Ich głębokość może wynosić do 5 MM (nie więcej, w przeciwnym razie ryba będzie wyglądać brzydko), a długość – w zależności od szerokości tuszy (jest to możliwe od krawędzi do krawędzi, ale pozostawiając 1 cm). Najważniejsze jest to, że ryba ma apetyczny wygląd. W końcu cała tusza może stracić swój wygląd z powodu wysokiej temperatury.
Krok 4:
Włącz piekarnik. Musimy go podgrzać do 180 stopni. Dopraw ryby solą i przyprawami. Następnie pozwól im leżeć w tej marynacie, posmaruj olejem roślinnym.
Krok 5:
Podczas gdy ryba jest marynowana przez 10 minut, a Piekarnik się nagrzewa, przygotuj przystawkę. Miałem ziemniaki, które pokroiłem w paski.
Krok 6:
I był pomidor, pokrojony w cienkie plasterki.
Krok 7:
Cóż, bułgarska papryka, posiekałam ją również w paski.
Krok 8:
Po upiększeniu powierzchni formy olejem włożyłem do niej tusze rybne. A wokół obłożyła je warzywami, doprawiając je również przyprawami i olejem.
Krok 9:
Aby okoń był bardziej soczysty, natychmiast przykryłem formę folią i wysłałem do piekarnika.
Krok 10:
Po 45 minutach już cieszyłam się tym pysznym. Kolacja okazała się zrównoważona i smaczna w restauracji i piękna.
i więcej porad
nie zapomnij wyczyścić tuszy, aby usunąć nie tylko łuski i podroby, ale także czarny film w środku.
dopraw rybę innymi przyprawami, dodaj inne warzywa i składniki.
weź pod uwagę, że płetwy okonia morskiego są bardzo kolczaste. Ale sama ryba jest prawie pozbawiona zapachów, które mogłyby zepsuć twój posiłek.
rozmrażając tuszę, doprowadź proces do końca, w przeciwnym razie nadmiar wilgoci nie da chrupiącej skórki, na którą czekasz.
gotując okonia morskiego, nie zapomnij eksperymentować z dodatkowymi składnikami w postaci warzyw,przypraw itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Okoń morski - 79 kcal/100g