skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Musisz przygotować tuszę (jeśli nie masz steków). Aby to zrobić, umyj go, wypatrosz, umyj w środku i wysusz w wygodny sposób. Jeśli gotujesz w całości, te działania są wystarczające. A jeśli chcesz pokroić steki, musisz usunąć głowę, ogon, płetwy, przetrzeć tuszę serwetką i pokroić na kawałki.
Krok 2:
Posolić je i marynować przed pieczeniem.
Krok 3:
Podczas marynowania ryby zajmiemy się dekoracją – oba rodzaje kapusty podzielimy rękami lub pokroimy w parasole.
Krok 4:
Następnie obierz, umyj ziemniaki i posiekaj, aby wyglądały ładnie w naczyniu.
Krok 5:
Po pokrojeniu (opcjonalnie) papryki, która stanie się jasnym akcentem, połącz składniki dekoracji, nie zapominając o ząbkach czosnku. Sól, dopraw przyprawami i zalej to piękno 1 łyżką. l olej roślinny.
Krok 6:
Wlej olej na przygotowaną folię i posmaruj szczotką - wtedy ryby i warzywa nie zostaną do niej upieczone.
Krok 7:
Po ułożeniu ryb i warzyw na arkuszu folii zawiń hermetycznie torebki.
Krok 8:
Po umieszczeniu ich na blasze do pieczenia wysyłamy je na pół godziny do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Po przygotowaniu ostrożnie wyjmij te torby i natychmiast połóż je na talerzu. Dopraw ziołami.
i więcej porad
jeśli ryba pochodzi z zamrażarki, rozmrażaj bez gorącej wody lub kuchenki mikrofalowej. Wtedy pozostanie soczysty i równomiernie rozmrozi.
możesz upiec tuńczyka w folii w powolnej kuchence z całą tuszą (jeśli rozmiar jest mały) lub w postaci fileta.
marynowanie może być proste (jak w tym przepisie lub z dodatkiem wina, imbiru, sosu sojowego itp.)
jeśli chcesz uzyskać smażoną skórkę, zdejmij folię pod koniec gotowania i pozostaw tuńczyka i warzywa w piekarniku na 10 minut. Ale należy to zrobić ostrożnie, aby produkty pozostały nienaruszone.
Zapasy folii podczas układania ryby i dekoracji powinny wystarczyć & amp; ndash; wtedy sok zostanie zachowany, a danie będzie bardziej soczyste.
jeśli ryba lub przystawka są upieczone na folii, łatwo przejdź pod nią szpatułką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Tuńczyk w oleju roślinnym - 190 kcal/100g
- Tuńczyk we własnym soku - 96 kcal / 100g
- Tuńczyk świeży - 101 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g