pieczona kapusta
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj i pokrój białą kapustę na 4 lub więcej kawałków. Wszystko zależy od wielkości główki kapusty (widelca).
Krok 2:
Posmaruj pędzelkiem tłoczonym na zimno olejem roślinnym. Aby uzyskać pikantność, dodaj wędzoną lub zwykłą paprykę do oleju
Krok 3:
Posyp grubą solą i dowolnymi suchymi przyprawami do wyboru. I włóż do piekarnika w temperaturze 200°C na 40 minut. I ciesz się smakiem!)
przepis jest prosty, dietetyczny i niskokaloryczny) taką kapustę można zabrać ze sobą do pracy, szkoły i natury.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g