kurczak z miodem w piekarniku

miód sprawia, że kurczak nabiera chrupkości i pikantnego smaku!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 15 g
tłuszcze 43 % 16 g
węglowodany 16 % 6 g
234 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
ten przepis kulinarny jest tak prosty, że gotowanie według niego jest przyjemnością zarówno dla doświadczonego kucharza, jak i początkującego w tym delikatnym biznesie. Najważniejsze jest, aby wybrać odpowiedniego kurczaka, a raczej kurczaka. Kurczak piecze się szybciej, a kurczak gotuje się dłużej, a wynikiem nie będzie "lód". Ale jeśli nie masz wyboru i masz kurczaka w wieku Matuzalem, ugotuj go i wyślij do piekarnika tylko ze względu na chrupiącą skórkę.
kurczaka z miodem w piekarniku można ugotować w całości i pokroić na porcje. Bardziej podoba mi się jedzenie w porcjach, bo potem nie będzie to konieczne, paląc się na kawałki i przypadkowo nieszczęśliwy. Więc pokrój kurczaka na porcje i sól. Wymieszaj miód, musztardę i pieprz. Smarujemy kawałki tym sosem, obficie smarujemy blachę do pieczenia olejem roślinnym i kładziemy kurczaka skórą do góry. Jeśli masz ochotę i nastrój, możesz dodać sok pomarańczowy do sosu, ale tylko świeżo wyciśnięty i ułożyć kawałki kwaśnych jabłek między kawałkami kurczaka.
wymieszaj Wino i wodę i polej tym kurczakiem. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, w tej temperaturze nie będzie konieczne Przykrywanie folią, nie zapomnij polać kurczaka sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy