Kurczak z miodem w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ten przepis kulinarny jest tak prosty, że gotowanie według niego jest przyjemnością zarówno dla doświadczonego kucharza, jak i początkującego w tym delikatnym biznesie. Najważniejsze jest, aby wybrać odpowiedniego kurczaka, a raczej kurczaka. Kurczak piecze się szybciej, a kurczak gotuje się dłużej, a wynikiem nie będzie "lód". Ale jeśli nie masz wyboru i masz kurczaka w wieku Matuzalem, ugotuj go i wyślij do piekarnika tylko ze względu na chrupiącą skórkę.
kurczaka z miodem w piekarniku można ugotować w całości i pokroić na porcje. Bardziej podoba mi się jedzenie w porcjach, bo potem nie będzie to konieczne, paląc się na kawałki i przypadkowo nieszczęśliwy. Więc pokrój kurczaka na porcje i sól. Wymieszaj miód, musztardę i pieprz. Smarujemy kawałki tym sosem, obficie smarujemy blachę do pieczenia olejem roślinnym i kładziemy kurczaka skórą do góry. Jeśli masz ochotę i nastrój, możesz dodać sok pomarańczowy do sosu, ale tylko świeżo wyciśnięty i ułożyć kawałki kwaśnych jabłek między kawałkami kurczaka.
wymieszaj Wino i wodę i polej tym kurczakiem. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, w tej temperaturze nie będzie konieczne Przykrywanie folią, nie zapomnij polać kurczaka sosem.
kurczaka z miodem w piekarniku można ugotować w całości i pokroić na porcje. Bardziej podoba mi się jedzenie w porcjach, bo potem nie będzie to konieczne, paląc się na kawałki i przypadkowo nieszczęśliwy. Więc pokrój kurczaka na porcje i sól. Wymieszaj miód, musztardę i pieprz. Smarujemy kawałki tym sosem, obficie smarujemy blachę do pieczenia olejem roślinnym i kładziemy kurczaka skórą do góry. Jeśli masz ochotę i nastrój, możesz dodać sok pomarańczowy do sosu, ale tylko świeżo wyciśnięty i ułożyć kawałki kwaśnych jabłek między kawałkami kurczaka.
wymieszaj Wino i wodę i polej tym kurczakiem. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, w tej temperaturze nie będzie konieczne Przykrywanie folią, nie zapomnij polać kurczaka sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g