halibut w piekarniku z karczochami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować ten przepis kulinarny, pocieram 1 łyżkę. łyżka skórki z cytryny i wyciśnij 1 łyżkę. łyżka soku z cytryny. Następnie w głębokiej misce mieszam skórkę z cytryny z sokiem, dodaję tam oliwę z oliwek, sól, oregano i pieprz. Następnie wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki do miski i podlewam 1 łyżkę. łyżka mieszanki cytrynowej, dokładnie wymieszaj. Następnie włóż ziemniaki do głębokiej formy i piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut. Następnie odcinam górne liście karczochów i odcinam ogonek. Przecinam każdy karczoch wzdłuż, dzielę je na pół. We wrzącej wodzie gotuję nasze karczochy przez 10 minut. Następnie wrzucam karczochy do durszlaka, a gdy cała woda spłynie, wkładam je do głębokiej miski. Następnie polewam karczochy trzema łyżkami mieszanki cytryny. Wyjmuję formę z ziemniakami z piekarnika, dodaję tam karczochy i dokładnie mieszam. Połóż rybę na warzywach i wlej pozostałą część mieszanki cytrynowej. Pieczę to jedzenie w piekarniku przez około 15 minut, aż ryba będzie ugotowana na złoty kolor, a ziemniaki będą miękkie. Następnie układam rybę z warzywami na małym naczyniu i dekoruję plasterkami cytryny lub zieleniną oregano. Halibut z karczochami w piekarniku jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Karczochy - 28 kcal/100g
- Karczochy w opakowaniu - 60 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Halibut gotowany - 216 kcal/100g
- Halibut świeży - 102 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g