halibut w piekarniku z karczochami

Oryginalne i niezapomniane danie zachwyci cię jeszcze wiele razy!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 41 % 7 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min
aby przygotować ten przepis kulinarny, pocieram 1 łyżkę. łyżka skórki z cytryny i wyciśnij 1 łyżkę. łyżka soku z cytryny. Następnie w głębokiej misce mieszam skórkę z cytryny z sokiem, dodaję tam oliwę z oliwek, sól, oregano i pieprz. Następnie wkładam pokrojone w kostkę ziemniaki do miski i podlewam 1 łyżkę. łyżka mieszanki cytrynowej, dokładnie wymieszaj. Następnie włóż ziemniaki do głębokiej formy i piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut. Następnie odcinam górne liście karczochów i odcinam ogonek. Przecinam każdy karczoch wzdłuż, dzielę je na pół. We wrzącej wodzie gotuję nasze karczochy przez 10 minut. Następnie wrzucam karczochy do durszlaka, a gdy cała woda spłynie, wkładam je do głębokiej miski. Następnie polewam karczochy trzema łyżkami mieszanki cytryny. Wyjmuję formę z ziemniakami z piekarnika, dodaję tam karczochy i dokładnie mieszam. Połóż rybę na warzywach i wlej pozostałą część mieszanki cytrynowej. Pieczę to jedzenie w piekarniku przez około 15 minut, aż ryba będzie ugotowana na złoty kolor, a ziemniaki będą miękkie. Następnie układam rybę z warzywami na małym naczyniu i dekoruję plasterkami cytryny lub zieleniną oregano. Halibut z karczochami w piekarniku jest gotowy! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Karczochy - 28   kcal/100g
  • Karczochy w opakowaniu - 60   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Halibut gotowany - 216   kcal/100g
  • Halibut świeży - 102   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy