skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić & quot; smakołyk & quot; z twarogiem z kruchego ciasta? Najpierw przygotuj ciasto. Przygotuj dla niego jedzenie. Wybierz masło wysokiej jakości, naturalne, bez dodatków roślinnych. Wyjmij go z lodówki z wyprzedzeniem, aby zmiękł.
Krok 2:
Jak zrobić ciasto? Do miękkiego masła dodaj trochę mąki, proszku do pieczenia i soli.
Krok 3:
Rozetrzyj ciasto rękami na okruchy, stopniowo dodając pozostałą mąkę. Ciasto jest gotowe, jest kruche.
Krok 4:
Przygotuj nadzienie. Przygotuj dla niej jedzenie. Twaróg weź również lepszą jakość, bez substytutów tłuszczów mlecznych. Zawartość tłuszczu może być dowolna, ciasto będzie najsmaczniejsze z najbardziej tłustego, ale jednocześnie wzrośnie zawartość kalorii, weź to pod uwagę.
Krok 5:
Jak zrobić nadzienie? Włóż twaróg do miski. Nadzienie okaże się delikatniejsze, jeśli najpierw przetrzesz je przez sito lub przebijesz blenderem. Wbij jajka do twarogu. Pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
Krok 6:
Ubij twaróg z jajkami mikserem, aż będzie gładki.
Krok 7:
Dodaj cukier, cukier waniliowy i jeszcze raz dobrze ubij. Powinieneś uzyskać delikatną kremową masę.
Krok 8:
Połóż połowę ciasta na dnie wysmarowanej masłem formy i lekko ubij palcami. Każda forma odporna na ciepło nadaje się do tego przepisu. Jeśli używasz formy silikonowej, nie musisz smarować jej masłem lub margaryną. Ale lepiej jest lekko nasmarować metalowe, ceramiczne lub szklane naczynia olejem, aby wypieki się nie przypaliły.
Krok 9:
Rozłóż nadzienie twarogowe na wierzchu.
Krok 10:
Wypełnij ją pozostałym okruchem.
Krok 11:
Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut. Dokładny czas będzie zależeć od funkcji piekarnika i wielkości ciasta. Ciasto na wierzchu powinno się lekko zrumienić. Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i całkowicie ostudź. Podawaj, krojąc na porcje. Smacznego!
miłość do twarogu i potraw z twarogu nie pojawiła się od razu. Dziś po prostu nie wyobrażam sobie życia bez pierogów lub naleśników z twarogiem, twarogów i ciast. Teściowa pomogła ponownie ocenić i pokochać twarożek. Kiedy ją odwiedziliśmy, przygotowywała miękki jak puch sernik z delikatnym nadzieniem twarogowym. Teraz, kiedy robię coś z twarogu, zawsze wzywam ją do odwiedzenia.
wszystkie sekrety pieczenia z ciasta kruchego, dlaczego okazuje się suche, twarde lub bez smaku i jak tego uniknąć, przeczytaj artykuł o kruchym i delikatnym cieście kruchym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal / 100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal / 100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g