skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić wegańską pizzę z wegańskim serem mozzarella?
1. Oczyść grzyby czystą gąbką bez wody, pokrój w cienkie talerze.
2. Wegański ser mozzarella zetrzeć na tarce, można posiekać nożem do woli.
3. Ciasto rozwałkować cienko, nadając mu kształt koła.
4. Przenieś podstawę na blachę wyłożoną pergaminem, posyp mozzarellą, oregano, a następnie solą.
5. Połóż płytki pieczarek na powierzchni pizzy.
6. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 300 stopni, piecz przez 5 minut.
natychmiast podawaj gotową pizzę.
smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .
umyj i oczyść grzyby na ręczniku kuchennym, aby wchłonęły nadmiar płynu. Pozostaw na 15-20 minut, aby cała wilgoć została wchłonięta przez tkaninę. Ważne jest, aby dobrze wysuszyć grzyby, w przeciwnym razie nasycone wilgocią staną się wodniste.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 256 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 234 kcal/100g
- Ciasto przaśne - 234 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g