skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. aby przygotować zupę z kaszą jaglaną, potrzebujemy: czystej wody pitnej, ogona ryby (mam pstrąga, ale możesz użyć dowolnej ryby do smaku), ziemniaków, małej cebuli, marchwi, prosa, ziele angielskie i czarne ziarna pieprzu i sól.
Krok 2:
Umyj rybę, osusz, pokrój w steki. Cebulę obrać.
Krok 3:
Na patelni włóż steki rybne, całą cebulę, groszek z ziela angielskiego i czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę soli. Wlać wodę. Podpal i zagotuj. Gotować na wolnym ogniu, usuwając pianę, około 30 minut.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w średnią kostkę, zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 5:
Wyjmij rybę, odcedź bulion. Przywróć bulion do ognia i zagotuj.
Krok 6:
Posortuj proso i dokładnie spłucz.
Krok 7:
Dodaj kaszę jaglaną, ziemniaki i marchewkę do gotującego się bulionu. Gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 8:
W zupie zwróć rybę. W razie potrzeby dodaj zupę. Gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 9:
Usuń gotową zupę z ognia, przykryj i odstaw na 10 minut. Następnie wlej do talerzy. Smacznego!
ucho & amp; ndash; płynne gorące danie rybne, które jednak nie można nazwać zupą rybną. Nazwa & amp;laquo; ucho & amp; raquo; została przypisana wyłącznie do bulionu rybnego dopiero od końca XVII & amp; ndash; początku XVIII wieku. w XI & ndash;XII wieku.«ucho & raquo;nazywano również Navar z mięsa, w XVI & ndash;XVII wieku. & amp; ndash; z kurczaka. Jednak już od XV wieku. ucho coraz częściej zaczyna się robić z ryb, które lepiej niż inne produkty dawały możliwość stworzenia Dania zasadniczo różniącego się od innych płynnych potraw rosyjskiego stołu. Ucho stało się daniem Instant, z przezroczystym płynem, podobnym do bulionu, więc nie można go doprawić jak zupa rybna, olejem, kaszą, mąką, rozgotowaną cebulą itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g