ucho z kaszą jaglaną

Szybkie ucho czerwonej ryby z kaszą jaglaną w domu. Ucho jest jednym z najstarszych dań kuchni rosyjskiej, ale w momencie powstania (i nie można go ustalić) nie było charakterystycznym i unikalnym daniem kuchni rosyjskiej, jakim jest teraz. Według znanych źródeł w XI—XII wieku uchem nazywano każdą zupę, z której była zrobiona; co więcej, niektóre rodzaje potraw stanowiły coś podobnego do współczesnego kompotu.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 60 % 6 g
45 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. aby przygotować zupę z kaszą jaglaną, potrzebujemy: czystej wody pitnej, ogona ryby (mam pstrąga, ale możesz użyć dowolnej ryby do smaku), ziemniaków, małej cebuli, marchwi, prosa, ziele angielskie i czarne ziarna pieprzu i sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj rybę, osusz, pokrój w steki. Cebulę obrać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni włóż steki rybne, całą cebulę, groszek z ziela angielskiego i czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę soli. Wlać wodę. Podpal i zagotuj. Gotować na wolnym ogniu, usuwając pianę, około 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ziemniaki w średnią kostkę, zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij rybę, odcedź bulion. Przywróć bulion do ognia i zagotuj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posortuj proso i dokładnie spłucz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj kaszę jaglaną, ziemniaki i marchewkę do gotującego się bulionu. Gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut, aż ziemniaki będą gotowe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W zupie zwróć rybę. W razie potrzeby dodaj zupę. Gotuj przez kolejne 2-3 minuty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Usuń gotową zupę z ognia, przykryj i odstaw na 10 minut. Następnie wlej do talerzy. Smacznego!

ucho & amp; ndash; płynne gorące danie rybne, które jednak nie można nazwać zupą rybną. Nazwa & amp;laquo; ucho & amp; raquo; została przypisana wyłącznie do bulionu rybnego dopiero od końca XVII & amp; ndash; początku XVIII wieku. w XI & ndash;XII wieku.«ucho & raquo;nazywano również Navar z mięsa, w XVI & ndash;XVII wieku. & amp; ndash; z kurczaka. Jednak już od XV wieku. ucho coraz częściej zaczyna się robić z ryb, które lepiej niż inne produkty dawały możliwość stworzenia Dania zasadniczo różniącego się od innych płynnych potraw rosyjskiego stołu. Ucho stało się daniem Instant, z przezroczystym płynem, podobnym do bulionu, więc nie można go doprawić jak zupa rybna, olejem, kaszą, mąką, rozgotowaną cebulą itp.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy