aby prawidłowo ugotować zupę z płatkami zbożowymi, musisz postępować zgodnie z instrukcjami konkretnego przepisu i nie mylić stopniowej zakładki produktów w naczyniu. Ponieważ czas gotowania wszystkich produktów jest inny, nie można ich strawić ani niedogotować.
sekretem pysznej zupy jest kolejność dodawania warzyw i zbóż
pierwszą zasadą, o której lepiej pamiętać, jest to, że wszystkie produkty są dodawane do wrzącej wody lub bulionu. Wyjątkiem są mięso i kości - umieszcza się je w zimnej wodzie i gotuje na średnim ogniu. Sól i przyprawy dodaje się pod koniec gotowania, gdy płyn gotuje się z mocą i mocą.
od czego zacząć gotować zupę zbożową
danie zaczyna się gotować z bulionem mięsnym lub grzybowym. Lub gotuj na zwykłej wodzie, którą należy doprowadzić do wrzenia. Najpierw układa się ziemniaki pokrojone w kostkę. Jako najgęstsze warzywo gotuje się najdłużej. To samo dotyczy kalafiora. Następnie - biała kapusta, jeśli jest zawarta w przepisie.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na zupę zbożową:
jeśli do zupy trafiają surowe, nie smażone wcześniej cebule i marchewki, dodaje się je pod koniec, gdy ziemniaki są prawie gotowe.
lekkie zboża, takie jak kasza gryczana, komosa ryżowa, proso i ryż, dodaje się po ziemniakach po 15 minutach.
więcej „ciężkie” wymagające długiego gotowania: Jęczmień, Owies, Pszenica - najlepiej gotować osobno. Oznacza to, że ugotuj je w szybkowarze lub powolnej kuchence i włóż do zupy gotowe. Ta metoda jest również dobra, ponieważ pierwsza okaże się bardziej przejrzysta, a zatem piękna. W końcu kasza, gdy jest gotowana, bulion mętnieje, staje się mączny. Cierpią na to ryż, proso, owies, pszenica, jęczmień perłowy, Herkules.
pięć najbardziej niskokalorycznych przepisów na zupę zbożową:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
zupa solanka rybna z kapusty morskiej z jajkiem | 1 h | 19 | +42 |
zupa z ryb morskich z kukurydzą | 1 h 30 min | 22 | +20 |
zupa buraczana z płatkami owsianymi | 1 h 30 min | 23 | +29 |
zupa z mięsem w powolnej kuchence | 1 h 30 min | 23 | +86 |
ucho z lin | 1 h 20 min | 24 | +7 |
staraj się postępować zgodnie z zaleceniami przepisu, a następnie nie będzie trudno przygotować pyszne zupy ze zbożami.