skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki.
Krok 2:

Upiecz paprykę.
Krok 3:

Spalona papryka...
Krok 4:

... włóż do garnka.
Krok 5:

Pokrój piersi.
Krok 6:

Umieść na patelni.
Krok 7:

Smażyć.
Krok 8:

Oczyść dynię.
Krok 9:

Pokrój dynię...
Krok 10:

... i cebulę w kostkę.
Krok 11:

Umieść na patelni.
Krok 12:

Dodaj przyprawy.
Krok 13:

Wszystkie przyprawy ;)
Krok 14:

Obierz i posiekaj paprykę.
Krok 15:

Dodaj do patelni...
Krok 16:

... kukurydza i pieprz,..
Krok 17:

... rosół i ostra papryka.
Krok 18:

Przenieś na patelnię.
Krok 19:

Gotuj do miękkości.
upiecz paprykę, obierz i pokrój w paski. Odłóż na chwilę.
rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i smaż na średnim ogniu na złoty kolor. Przenieś smażone piersi do innej patelni i umieść pokrojoną w kostkę dynię i cebulę na patelni. Smażyć przez 5-6 minut. Dodaj mąkę, kminek, paprykę, chili, czarny pieprz, sól i umieszczenie smażyć 1-2minuty.
dodaj kukurydzę, wymieszaj i przenieś do dużego rondla, włóż pieczone piersi, pieczoną paprykę, bulion i oregano do garnka z dynią. Gotuj zupę na małym ogniu przez 30 minut. Podawaj po 40-50 minutach.
& nbsp;cóż mogę powiedzieć, przygotowując i próbując po raz pierwszy peruwiańskiej zupy z dyni i kurczaka. Szanowałem siebie, ponieważ szanująca się osoba przynajmniej raz w życiu powinna zjeść peruwiańską zupę z dynią i kurczakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g


