Jasny kolor potrawy wywołuje apetyt i świetnie podnosi na duchu już po pierwszej zjedzonej łyżce!
Odtwórz przepisy na zupę dyniową w swojej kuchni w mocy każdej gospodyni domowej. To wspaniały sposób na zaskoczenie domu czymś nowym i niesamowicie smacznym. Dynia doskonale komponuje się z wołowiną, wieprzowiną, kurczakiem, kiełbasami myśliwskimi, wędlinami i prawie wszystkimi warzywami, a niezwykły smak produktu łatwo podkreśli czosnek, imbir, świeże zioła i aromatyczne przyprawy. Gotowane są również słodkie zupy mleczne z dodatkiem ryżu, płatków owsianych lub małych makaronów.
Aby przygotować delikatną kremową zupę, dynia jest gotowana nieobrana, skórka jest usuwana z gotowego produktu i mielona na puree. W przypadku przezroczystych pierwszych dań pomarańczowy krewny cukinii jest wcześniej czyszczony. Beta-karoteny z bogatego w witaminy daru ogrodu są najlepiej wchłaniane w obecności produktów mlecznych, więc nie zapomnij dodać śmietany, mleka lub masła do zup. Jedzenie dyni jest przydatne o każdej porze roku, jest doskonale przechowywane i szybko gotowane.
31 kcal
40 minutes
Obfita kremowa zupa na pewno ci się spodoba! Dzisiaj postanowiłem zrobić chudą
92 kcal
40 minutes
Bardzo delikatna, aromatyczna i pyszna puree z dyni! Dynia to zdrowe warzywo
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Zupy
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Czosnek
- Z papryką
- Seler
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Woda
- Gotowanie
- Chude pierwsze dania
- Zupa jarzynowa wegetariańska
- Zupa pomidorowa
- Zupa dyniowa
- Zupa bezmięsna
- Zupa z selera
- Zupa odchudzająca
- Zupa bez ziemniaków
- Zupy wegetariańskie
- Z pomidora
- Z dyni
- Z cebula
- Bez jajek
- Niskokaloryczne przepisy
- Wegetarianizm
- Bezmleczny stół
- Przepisy bezmleczne