przyzwyczajeni do takiej tradycji spożywamy zupy również w dni postu. Dlatego wiodący dietetycy sugerują, aby w ogóle nie pomijać posiłków i opracowywać nowe zdrowe przepisy na zupy na odchudzanie. Są przygotowywane na bulionach warzywnych i mają niską zawartość kalorii. Szklanka zupy dietetycznej zawiera tylko 150 kcal, a wartość energetyczna dania mięsnego z dodatkami to 300 kcal! Ale mimo to zupy doskonale zaspokajają głód, nasycają organizm przydatnymi składnikami odżywczymi. Aby uniknąć głodu, a jednocześnie nie przejadać się podczas diety, możesz przygotować & laquo; nocną zupę puree & raquo;.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
weź lekki bulion na piersi z kurczaka lub wywar warzywny jako podstawę. Wymieszaj w blenderze z gotowanymi (pieczonymi) warzywami: marchewką, brokułami, kalafiorem, cebulą i grzybami. Poczęstunek jest gotowy!Nie zaszkodzi twojej sylwetce, jeśli zjesz ją na dwie godziny przed snem. Aby poprawić smak chudych zup, możesz aktywnie używać przypraw. Na przykład kurkuma i imbir doskonale przyspieszają metabolizm, zatrzymują wzrost tkanki tłuszczowej i usuwają nadmiar płynu. Goździki bogate w witaminy i pierwiastki śladowe dodają wigoru i wzmacniają układ nerwowy.