zupa puree z dyni ze śmietaną w powolnej kuchence

Jasna zdrowa pyszna zupa dla wegetarian, na czczo i nie tylko! Jak chcesz w zimie jasnych kolorów! Ta zupa je doda-łatwa, szybka, niesamowicie smaczna i bardzo zdrowa! A nasz asystent w kuchni pomoże gotować-Multicooker!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 67 % 12 g
88 kcal
IG: 82 / 0 / 18

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty: oczyść i umyj warzywa, umyj i osusz warzywa

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej oliwę z oliwek do miski multicookera. Włączamy tryb & quot; pieczenie & quot;. Mam go co najmniej 45 minut, wyłączmy go po 15 minutach. Można również skorzystać z trybu "Multipowar" 150 stopni

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Grubo posiekaj cebulę i marchewkę i wlej do rozgrzanej miski multicookera

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój dynię i ziemniaki na dowolne kawałki, Wyślij do marchewki i cebuli

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostaw na kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    A tymczasem kroimy warzywa

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ustawiamy tryb "gaszenia". Mam go 30 minut, ale wystarczy nam 20 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj 0,5 l wody i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż warzywa będą miękkie

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz wytrzyj wszystko w blenderze. Oczywiście lepiej jest użyć blendera zanurzeniowego, ale mój, jak na zło, się zepsuł. Ale możesz użyć zwykłego tłuczka do ziemniaków

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj śmietanę i ponownie wytrzyj powstałą masę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż na talerzu i posyp ziołami, podawaj z krakersami. Smacznego!

spróbuj zrobić taką zupę w mroźny zimowy dzień, a będziesz zaskoczony, widząc kawałek lata na talerzu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy