skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty: oczyść i umyj warzywa, umyj i osusz warzywa
Krok 2:
Wlej oliwę z oliwek do miski multicookera. Włączamy tryb & quot; pieczenie & quot;. Mam go co najmniej 45 minut, wyłączmy go po 15 minutach. Można również skorzystać z trybu "Multipowar" 150 stopni
Krok 3:
Grubo posiekaj cebulę i marchewkę i wlej do rozgrzanej miski multicookera
Krok 4:
Pokrój dynię i ziemniaki na dowolne kawałki, Wyślij do marchewki i cebuli
Krok 5:
Pozostaw na kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając
Krok 6:
A tymczasem kroimy warzywa
Krok 7:
Ustawiamy tryb "gaszenia". Mam go 30 minut, ale wystarczy nam 20 minut
Krok 8:
Dodaj 0,5 l wody i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż warzywa będą miękkie
Krok 9:
Teraz wytrzyj wszystko w blenderze. Oczywiście lepiej jest użyć blendera zanurzeniowego, ale mój, jak na zło, się zepsuł. Ale możesz użyć zwykłego tłuczka do ziemniaków
Krok 10:
Dodaj śmietanę i ponownie wytrzyj powstałą masę
Krok 11:
Rozłóż na talerzu i posyp ziołami, podawaj z krakersami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g