skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotujemy wymaganą liczbę produktów na liście. Ugotujemy ucho w powolnej kuchence z makreli. Bierzemy ryby do lodów, rozmrażamy je. Czyścimy warzywa-ziemniaki, marchewkę, cebulę.
Krok 2:

Pokrój cebulę i marchewkę w drobną kostkę.
Krok 3:

Pokrój ziemniaki w dużą kostkę.
Krok 4:

W misce multicookera wkładamy cebulę, marchewkę i ziemniaki, posypujemy solą i przyprawami, wkładamy liść laurowy.
Krok 5:

Dodaj myte proso do warzyw, wymieszaj.
Krok 6:

Patroszymy makrelę, usuwamy głowy i kroimy na kawałki.
Krok 7:

Umieść kawałki ryby w misce multicookera na warzywach.
Krok 8:

Wlej wodę do miski multicookera.
Krok 9:

Zainstaluj wypełnioną miskę w multicookerze.
Krok 10:

Zamknij powolną kuchenkę pokrywką i włącz program gotowania zupy na 25 minut.
Krok 11:

Po sygnale multicookera o zakończeniu programu obracamy zawór na pokrywie, uwalniamy parę, a następnie podnosimy pokrywkę z multicookera i dodajemy posiekany koperek do ucha.
Krok 12:

Ucho w powolnej kuchence jest gotowe, wymieszaj i wlej na talerze.
Krok 13:

Ucho ugotowane w powolnej kuchence podawaj na gorący obiad.
takie ucho można ugotować z prawie każdej ryby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g



