babeczki jabłkowe
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ubij masło z cukrem za pomocą miksera. Na zmianę dodaj jajka i ubij masę, aż będzie gładka. Wlać mleko, wymieszać.
wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Dodaj do ogólnej mieszanki, wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Wlać do ciasta, wymieszać. Rozłóż ciasto na foremkach i włóż do piekarnika. Babeczki piecze się przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.
podawaj babeczki jabłkowe z herbatą na stole, można je posypać cukrem pudrem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g