skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oddziel białka od żółtek. Oddziel bardzo ostrożnie, aby ani kropla żółtka, ani nie dostała się do białek, w przeciwnym razie białka nie zostaną ubite. Żółtka włożyć do miski, dodać połowę cukru i cukier waniliowy.
Krok 2:
Dobrze zmielić żółtka z cukrem, aż zwiększy się objętość i wybieli masę.
Krok 3:
Białka umieścić w czystej misce i ubijać na niskiej lub średniej prędkości miksera, aż powstanie lekka, puszysta piana.
Krok 4:
Po dodaniu całego cukru kontynuuj ubijanie, aż podczas przechylania (lub obracania) miski białka się z niej wylały.
Krok 5:
Dodaj trzecią część ubitych białek do żółtek i delikatnie, od dołu do góry, wymieszaj.
Krok 6:
Dodaj przesianą mąkę do masy żółtkowej i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Następnie dodaj pozostałe ubite białka i bardzo delikatnie, ruchami od dołu do góry, jakby podnosząc warstwę po warstwie, wymieszaj ciasto.
Krok 8:
To powinno być ciasto.
Krok 9:
Pieczemy herbatniki w formach o różnych średnicach, aby stworzyć drugi poziom
Krok 10:
Pokrój gotowe ciasta i nasącz syropem. (jedno ciasto do łóżeczka)
Krok 11:
Następnie smarujemy ciasta między sobą
Krok 12:
I oczywiście boki i Góra, przygotowując powierzchnię do nałożenia mastyksu, włóż do lodówki.
Krok 13:
Z ciasta, które nam zostało, tworzymy łóżeczko
Krok 14:
Rozwałkuj arkusz mastyksu i przykryj nim nasze ciasto.
Krok 15:
Wytnij wstążkę z różowego mastyksu, będziemy mieli falbankę
Krok 16:
Wzdłuż krawędzi wstążki zwijamy drewniany patyczek, dzięki czemu otrzymujemy falbankę
Krok 17:
Nakładamy go na trtu i powtarzamy procedurę, na dole ciasta nie chowa się & quot; na falbany:))))
Krok 18:
Tak to jest:))))
Krok 19:
Instalujemy nasze łóżeczko na górze i dekorujemy je również marszczeniem
Krok 20:
W przypadku małych falbanek mam specjalne urządzenie, ale można je wymienić na tej samej zasadzie, której użyliśmy do dekoracji DNA ciasta
Krok 21:
Naciskamy na krawędzie
Krok 22:
Z góry" wypełniamy narzutę & quot;, dekorujemy kwiatami i tak dalej. I oczywiście kładziemy dziecko (jest wykonane za pomocą specjalnej formy)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g