skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj mąkę, margarynę, śmietanę.
Krok 2:
Zagnieść ciasto. Wstaw do lodówki na 40-60 minut.
Krok 3:
Po lodówce podziel na 15 identycznych kawałków.
Krok 4:
Ugniataj każdy kawałek w podłużną tortillę.
Krok 5:
Połóż wiśnie w rzędzie na tortilli.
Krok 6:
Zawiń wiśnie w rurkę z ciasta i zszyj krawędzie.
Krok 7:
Wyrównaj szew w rurce.
Krok 8:
15 rur piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości przez 30-35 minut.
Krok 9:
Gotowe tuby mogą ostygnąć.
Krok 10:
W międzyczasie ubij śmietanę w gęstą, puszystą masę.
Krok 11:
Dodaj cukier waniliowy i cukier puder.
Krok 12:
Ubij wszystko w puszysty krem.
Krok 13:
Rozłóż pierwszą warstwę pięciu schłodzonych & 039; drewna opałowego & 039;.
Krok 14:
Obficie namaść&039; śniegiem & 039;.
Krok 15:
Połóż kolejną warstwę 4 rurek, a także posmaruj kremem.
Krok 16:
Następnie trzy rurki i krem.
Krok 17:
Dwie rurki, krem.
Krok 18:
I ostatni &039;kłoda & 039; na wierzchu równie dobrze posmaruj kremem.
Krok 19:
Posyp ciasto posypką do ciasta. Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin. Gdy stoi i jest dobrze nasycony kremem, możesz podać to pyszne oryginalne ciasto do herbaty! Miłego picia herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g