skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować makaron gryczany z warzywami? Zbierz produkty do gotowania makaronu. Wybierz małe warzywa, oprócz wymienionych możesz umieścić absolutnie dowolne-cukinię, kalafior i brokuły, groszek, zieloną fasolkę. Przed gotowaniem dokładnie umyj wszystkie warzywa pod bieżącą wodą, a następnie osusz.
Krok 2:
Pokrój bakłażana najpierw na talerze, a następnie na paski.
Krok 3:
Paprykę obrać z nasion i pokroić również w paski.
Krok 4:
Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
Krok 5:
Obierz i pokrój marchewki w podobny sposób. W tym naczyniu lepiej pokroić wszystkie warzywa w ten sam sposób - dzięki temu danie wygląda bardziej estetycznie.
Krok 6:
Zmiel czosnek tak drobno, jak to możliwe.
Krok 7:
Umieść patelnię na ogniu. Wlej do niego olej roślinny. Dobrze go podgrzej. Włóż marchewki, wymieszaj i pozostaw do smażenia na kilka minut. Marchewki są najtwardsze, dlatego należy je gotować dłużej.
Krok 8:
Po kilku minutach połóż pozostałe warzywa na marchewce-paprykę, cebulę, bakłażana i czosnek. Wymieszać.
Krok 9:
Piecz warzywa przez około 5 minut na dużym ogniu, nie dłużej. Powinny pozostać chrupiące,więc nie przykrywaj pokrywką. Gdy warzywa będą gotowe, odstaw patelnię i zacznij gotować makaron.
Krok 10:
W rondlu zagotuj wodę, dodaj trochę soli. Pamiętaj, że w sosie będzie dużo soli, więc włóż trochę do makaronu. Wrzuć makaron do wody, wymieszaj, aby nie przykleił się do dna patelni. Gotuj makaron według czasu wskazanego na opakowaniu. Mój zajął około 7 minut. Nie powinien też się gotować, ale pozostać trochę twardy.
Krok 11:
Podczas gotowania makaronu przygotuj sos. Wymieszaj skrobię i cukier, wlej do nich sos sojowy. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 12:
Odcedź gotowy makaron w durszlaku, a następnie wrzuć na patelnię do warzyw. Natychmiast przeniosłem go z garnka na patelnię za pomocą specjalnej łopatki do spaghetti.
Krok 13:
Dodaj imbir, sos sojowy i sos teriyaki. Dobrze wymieszaj.
Krok 14:
Trzymaj makaron w ogniu przez kolejne 2 minuty, aby wszystkie składniki nasyciły się nawzajem smakiem. Podawaj od razu - taki makaron jest dobry na świeżo, z upałem, z upałem. Podczas serwowania posyp sezamem.
cała rodzina kocha sobę, gotuję ją często, z różnymi warzywami, mięsem, grzybami. Bakłażany w tym naczyniu są również podobne w smaku do grzybów, bardzo smaczne!
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Makaron gryczany - 348 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g