skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do przygotowania funchozy z ogórkiem potrzebne będą następujące główne produkty: Funchoza-makaron ryżowy, świeże ogórki, trochę koreańskiej marchewki.
Krok 2:
Ugotuj lub zalej wrzącą wodą makaron ryżowy w zależności od firmy producenta i grubości makaronu. Aby uzyskać idealny makaron, postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub często sprawdzaj makaron pod kątem ugotowania. Podczas gotowania makaron należy okresowo mieszać. Możesz dodać trochę oleju roślinnego do wody, w której gotuje się Funchoza, aby makaron się nie sklejał.
Krok 3:
Opłucz ogórki i pokrój w cienkie paski ostrym nożem lub specjalnym rozdrabniaczem.
Krok 4:
Połóż gotową funchozę na sitku lub durszlaku z małymi otworami. Możesz umyć makaron zimną wodą. Pozwól wodzie spłynąć. Umieść makaron w dużej misce. Dodaj olej sezamowy, wymieszaj, aby makaron się nie sklejał.
Krok 5:
Dodaj do miski makaron posiekane świeże ogórki, koreańską marchewkę, przyprawy do smaku i inne składniki według własnego uznania, takie jak ocet, sok z cytryny lub sos sojowy.
Krok 6:
Wymieszaj i podawaj uzupełniając funchozę ogórkową białym lub czarnym sezamem.
dodatkowo do funchozy z ogórkiem można dodać cienko pokrojoną bułgarską mięsistą czerwoną paprykę, posiekany czosnek, dla tych, którzy lubią pikantne potrawy, a także ostrą ostrą paprykę. Małe plasterki soczystego dojrzałego pomidora będą dobrze wyglądać w tym naczyniu.
w sprzedaży są specjalne Koreańskie sosy do szparagów Funchoza, spróbuj użyć ich do zrobienia tego wspaniałego makaronu.
gotowe danie można podawać natychmiast po ugotowaniu lub przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny i podawać schłodzone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g