bieługa z ziemniakami pieczona w doniczkach
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Ziemniaki myjemy i obieramy. Pokroić w kostkę i wymieszać z solą i pieprzem. Rozłóż na dnie doniczek.
2. Drobno posiekaj cebulę i rozłóż następną warstwę na ziemniakach.
3. Trzy marchewki na grubej tarce i przenieś do garnka. W razie potrzeby warzywa można wstępnie usmażyć na patelni.
4. Pokrój filet z bieługi na kawałki i rozłóż warstwę na warzywach. Teraz danie musi być solone i pieprzowe.
5. Wlać sos śmietanowy i wodny na wierzch. Zamykamy pokrywki i wkładamy do gorącego piekarnika, gotujemy około godziny w 180 stopniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bieługa blanszowana - 234 kcal/100g
- Świeża bieługa - 147 kcal/100g
- Beluga suszona - 327 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g