filet z okonia w miodowej polewie sezamowej
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i osusz filety z Lucjana. Wyciśnij sok z cytryny.
2. Na patelni lub patelni roztop masło. Dodaj miód, sok z cytryny i dobrze wymieszaj. Niech się zagotuje.
3. Włóż rybę do sosu i gotuj przez 1 minutę z każdej strony.
4. Przełóż rybę na blachę do pieczenia, polej sosem, solą i pieprzem do smaku. Piec w 200 stopniach przez 10 minut.
5. Podawać z sezamem i sosem sojowym.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Okoń morski wędzony na gorąco - 175 kcal/100g
- Okoń morski gotowany - 112 kcal/100g
- Okoń morski świeży - 117 kcal/100g
- Okoń morski duszony - 120 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 180 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 103 kcal/100g
- Okoń rzeczny - 109 kcal/100g
- Okoń rzeczny świeży - 82 kcal/100g
- Okoń rzeczny nadziewany - 130 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g