Rolada z uszu wieprzowych
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować bułkę, uszy wieprzowe należy natrzeć odrobiną soli i przypraw do smaku.
następnie obierz czosnek i pokrój go wzdłuż. Ostrym nożem Wytnij trochę grubych miejsc na uszach i napełnij je ząbkami czosnku. Włóż ucho do ucha i skręć mocno w rolkę, zawiąż grubą nicią. Obróć rolkę w folię do pieczenia i wyślij do pieczenia w 180 stopniach przez 40 minut.
wyjmij gotową bułkę z piekarnika i pokrój w pierścienie o grubości około 1 cm.
przekąska jest gotowa - nalej piwo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Uszy wieprzowe - 211 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g