skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować to danie, musisz:
1. Obierz świeże warzywa, zamrożone-włóż z torby do miski. W razie potrzeby oczyść rybę z wnętrzności i usuń głowy, płetwy, ogony.
2. Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki.
3. Cebulę i marchewkę smażyć przez pięć minut na średnim ogniu w oleju roślinnym. Weź patelnię o odpowiedniej objętości i taką, w której możesz następnie upiec rybę w piekarniku. Objętość jest potrzebna, aby poduszka warzywna pokrywała całe dno, a ryba zmieściła się prawie na całej powierzchni poduszki i nie wznosiła się ponad krawędź patelni.
4. Następnie włóż mrożone warzywa na patelnię, spuszczając z nich rozmrożoną wodę.
5. Gotuj przez minutę, aż warzywa całkowicie się rozmrożą.
6. Dodaj połowę soli i pieprzu, gotuj przez kolejne 30-60 sekund na umiarkowanie dużym ogniu.
7. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj zawartość patelni pod pokrywką przez 3-5 minut.
8. Następnie w razie potrzeby dodaj wodę i gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą ugotowane.
9. Majonez wymieszać z przyprawami, solą i dobrze natrzeć tą mieszanką rybę na zewnątrz i wewnątrz.
10. Jeśli nie znajdziesz pożądanej patelni, musisz przenieść warzywa do odpowiedniego naczynia do pieczenia.
11. Na wierzchu warzyw zetrzyj warstwę sera i ułóż rybę.
12. Przykryj wszystko folią i piecz w 180 stopniach przez 15 minut.
13. Następnie obniż temperaturę do 150 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.
ryby można podawać bezpośrednio z piekarnika w naczyniu do pieczenia lub układać na talerzach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Limonella - 79 kcal/100g
- Meksykańska mieszanka mrożona - 72 kcal/100g