skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie potrawy zacznijmy od przygotowania składników:
- oczyść rybę, usuń ogony i płetwy i pokrój na porcje;
- obierz cebulę i pokrój na pół pierścienia, lekko zmiel szczyptą soli;
- obierz i zetrzyj marchewki na średniej lub grubej tarce;
- obrane ziemniaki kroimy w kółka.
następnie przygotuj danie do pieczenia:
- kawałki limonelli wkładamy do naczynia do pieczenia;
- posyp rybę przyprawami i solą, pozostawiając szczyptę soli i papryki na przyszłość;
- w tym samym miejscu rozprowadzamy śmietanę;
- wszystko dokładnie wymieszaj, aby kwaśna śmietana i przyprawy były równomiernie rozmieszczone na zewnętrznej i wewnętrznej powierzchni kawałków ryby;
- cebulę z startą marchewką wymieszać i ułożyć na wierzchu ryby;
- na wierzch kładziemy warstwę pokrojonych ziemniaków i posypujemy odstawioną solą i papryką.
Zakończ gotowanie pieczenia w piekarniku w 180 stopniach przez około 40 minut. Danie jest gotowe, gdy ziemniaki można łatwo przebić nożem lub wykałaczką.
podawaj, dekorując zielenią. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Limonella - 79 kcal/100g