koszyczki Francuskie z twarogiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj nadzienie twarogowe:
1. Rozbij jajka do głębokiej miski, dodaj wanilię i zwykły cukier. Dokładnie ubij wszystko.
2. Dodaj twaróg do ubitych jajek, wymieszaj.
3. Dodaj mąkę, stopione masło, ponownie dobrze wymieszaj.
a teraz przygotowujemy kosze:
4. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę. Wytnij koła.
2. Ostrożnie rozłóż krążki ciasta na foremkach do pieczenia koszy.
3. Włóż nadzienie do foremek z ciastem-nie więcej niż 2/3 wysokości kosza.
4. Udekoruj jagodami i piecz w temperaturze 190 stopni przez 25 minut.
przepyszne słodkie kosze z nadzieniem twarogowo-jagodowym są gotowe-poczęstuj się i poczęstuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g